Herdenking bevrijding van Goirle

15 Oktober 2018 - uur

Op zondag 21 oktober 2018 om 16.00 uur vindt op de begraafplaats van St. Jan, St, Jansstraat in Goirle de herdenking van de bevrijding plaats. De Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant, wil aandacht schenken aan de vrijheid die wij destijds hebben teruggekregen en aan de offers, die de geallieerde militairen toen hebben gebracht.

In Goirle liggen 27 geallieerde militairen en 1 Goirlese militair begraven, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld. Zij liggen begraven op de begraafplaats St. Jan aan de St. Jansstraat in Goirle. Uit dankbaarheid en met respect willen wij hen herdenken. Met kinderen uit groep 8 van BS De Bron, die het monument en de graven van de gesneuvelden hebben geadopteerd, staan wij stil bij het begrip ‘vrijheid’. U wordt van harte uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn.

Voor genodigden en bezoekers van de herdenking wordt de achterpoort van de begraafplaats aan de Thomas van Diessenstraat opengesteld. Hier kunt u bij het CC Jan van Besouw parkeren. Na de plechtigheid wordt u in de gelegenheid gesteld om met ons een kopje koffie te nuttigen in het Cultureel Centrum Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1 in Goirle.

Nieuws