Presentatie van Werner van Rooij over zijn uitzendingen als lid van de Explosieven Opruimings Dienst bij Afd. Midden-Brabant

09 November 2023 - 19:30 uur

Op donderdagavond 9 november geeft Majoor Werner van Rooij een lezing over zijn 9 uitzendingen. Als lid van de Explosieven Opruiming Dienst Defensie heeft hij tijdens deze missies veel meegemaakt.

Iedere missie heeft zijn eigen verhaal. Omstandigheden, gevaarlijke situaties e.d. zijn in ieder land anders. Als je 9 keer naar diverse landen uitgezonden bent geweest, dan heb je zeker veel te vertellen. De Afdeling Midden-Brabant van de Bond van Wapenbroeders nodigt iedereen uit om naar het verhaal van Werner van Rooij te komen luisteren op donderdag 9 november om 19.30 uur in het Veteranen Ontmoeting Centrum, Matterhornstraat 1 in Tilburg. De koffie is gratis.

Werner van Rooij is sinds 1 december 1980 werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht. Na zijn opleiding aan de Koninklijke Kader School Luchtmacht werd hij in Duitsland geplaatst bij de 5e Groep Geleide Wapens. In 1987 werd hij opgeleid tot EOD-er en werkte hij als ruimer en instructeur binnen de EOD-school. In 2000 werd Werner van Rooij officier en hoofd van de EOD-school. Tot aan de reorganisatie naar Explosieven Opruimings Dienst Defensie in 2009 was hij Hoofd EOD-KLu. Bij de EODD werkt hij momenteel als Hoofd Bureau Projecten en Innovatie.