40-jarig jubileum Afdeling Maastricht en andere activiteiten

26 September 2022 - uur

Zaterdag 24 september 2022 was voor de Afdeling Maastricht e o. een heugelijke dag. Op deze dag werd het 40-jarig bestaan van de afdeling gevierd. Veel leden en hun partners van de afdeling deelden in deze vreugde door aanwezig te zijn op de receptie in restaurant Manjefiek te Maastricht-Heer. Aansluitend werden de aanwezigen, waaronder ook de gasten van het Dagelijks Bestuur van het RCT WZ-NL Dré van de Ven (voorzitter), Arie van der Lee (vicevoorzitter) en Hans Kroes (secretaris), getrakteerd op een uitgebreid en smakelijk diner. In een gezellige en gemoedelijke sfeer werden tussen de tafelgenoten veel verhalen uitgewisseld en teruggekeken op de afgelopen jaren.

Als verassing overhandigde de voorzitter van het RCT- WZ NL aan Frans Pushel, voorzitter Afdeling Maastricht e.o., een oorkonde ter herinnering aan dit jubileum. Hij bedankte de leden van de afdeling voor de onderlinge verbondenheid in de afgelopen 40 jaar. De aanwezigen konden terugkijken op een bijzonder geslaagde avond.

Overige activiteiten

Op zondag 11 september 2022 waren de Afdeling Maastricht e.o. en haar Belgische Wapenbroeders samen om de gevallenen te gedenken en te herdenken, die op 12 september 1944 waren gefusilleerd in de bossen rond Cadier en Keer.

Op zondag 18 september 2022 was de Afdeling Maastricht e.o. aanwezig bij de herdenking in de Koepelkerk in Maastricht. Hier werd stilgestaan bij de gevallen inwoners uit Maastricht in de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indië. De herdenking werd uitgevoerd samen met de Maastrichtse historische brigade van de KMar.

Naar de foto's van Afdeling Maastricht e.o.: >

Video samenenvatting 40-jarig jubileum Afdeling Maastricht e.o.

Nieuws