Weert - Nieuws

In Memoriam: Wapenbroeder Harry Bruekers Afdeling Weert

24 mei 2021
In Memoriam: Wapenbroeder Harry Bruekers Afdeling Weert

Op 18 mei 2021 hebben de Weerter Wapenbroeders op verzoek van de familie met (beperkte) Bondseer eervol afscheid genomen van hun Wapenbroeder Harry Bruekers.

Harry werd geboren te Nederweert op 21 december 1926 en overleed te Weert op 13 mei 2021. Al op de jonge leeftijd van 13 jaar werd Harry als toeschouwer met een oorlog geconfronteerd (WW2). Na een korte opleiding als dienstplichtige te GRAVE werd Harry uitgezonden naar Indië om deel te nemen aan de grootste Nederlandse gevechtsoperatie ooit! Een land ver van huis en haard en niet zonder gevaar gezien de 6500 gesneuvelden.

Na circa 26 maanden keerde hij gezond van lijf en leden terug naar Nederland en trouwde hij met zijn hartsvriendin Mariet, de zus van een militair die eveneens was uitgezonden. Samen kregen zij 4 kinderen, 11 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen en 1 op weg!

In 1997 werd de Indië-veteraan Harry lid van de Wapenbroeders Weert en nam hij deel aan diverse bijeenkomsten en herdenkingen totdat zijn gezondheid hem parten begon te  spelen. Hij stond bij de Wapenbroeders bekend als een rustige vriendelijke persoonlijkheid met het hart op de goede plaats en op wie je altijd een beroep kon doen.

Vanwege corona kon het afscheid slechts in beperkte vorm plaatsvinden maar er waren voldoende Wapenbroeders om Harry met alle egards te begeleiden bij zijn afscheid. Hij werd door slippendragers en de Banierwacht met gepaste eer naar binnen begeleid. Als uiterst teken van respect werd ook de Banier voor hem geneigd en 2 minuten stilte gehouden. Na het zingen van het AVE MARIA door Merle en Myrthe, kleindochters van Harry, nam men uiteindelijk afscheid van Harry onder de klanken van “”We Meet Again”’ van Vera Lynn.

Harry is nu bevorderd tot de Heerlijkheid. Wij wensen zij, die achterblijven, veel sterkte toe. Wij vonden het een eer en voorrecht om Harry te mogen begeleiden bij zijn uitvaart!

Naar de foto's van dhr. Wiel Mackus: > 

Copyright © 2021 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Copyright © 2021 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk