Weert - Nieuws

In Memoriam: Wapenbroeder Sjaak van Kimmenade Afd Weert

07 mei 2021
In Memoriam: Wapenbroeder Sjaak van Kimmenade Afd Weert

Op 05 mei 2021 hebben de Wapenbroeders van de Afdeling Weert op verzoek van de familie deelgenomen aan het eervolle afscheid met (beperkte) Bondseer van hun Wapenbroeder Sjaak van Kimmenade. Sjaak overleed op 29 april 2021 te Weert op 92-jarige leeftijd en het afscheid vond op 5 mei plaats.

Bij de ingang van het Crematorium te Weert stonden de Wapenbroeders en de Banierwacht opgesteld in een erehaag. Bij aankomst van Sjaak werd de Eregroet gebracht en vervolgens werd Sjaak omringd door slippendragers en de Banierwacht met gepaste eer naar binnen begeleid.

Door de Voorzitter van de Wapenbroeders Peter van den Berg werd op indrukwekkende wijze verslag gedaan van de verrichtingen van Sjaak als militair en later als Weerter Wapenbroeder. Sjaak werd op 12 juni 1928 te Weert geboren en vertrok op 25 maart 1949 als dienstplichtige naar Indië met zijn kameraden van het 425 Bataljon Infanterie en keerde op 27 november 1950 terug. Zijn tijd in Indië heeft hij vooral doorgebracht op Java eerst omgeving Pekalongan en later Batavia. Sjaak viel op als evenwichtig militair en werd daarom ook geselecteerd voor de functie van Militaire Politie (MP).

In 1993 werd Sjaak lid van de Wapenbroeders, Afdeling Weert en was samen met Gonnie een trouw bezoeker van de samenkomsten van de Wapenbroeders. Hij stond bekend als opgewekt, vrolijk en bescheiden en gezien als een zeer  gewaardeerd lid van onze afdeling. In de laatste jaren kampte Sjaak wel met gezondheidsproblemen maar het afscheid kwam toch onverwachts voor velen.

Wij, Weerter Wapenbroeders vonden het een eer om Sjaak te mogen begeleiden bij zijn uiteindelijke afscheid en wij wensen Gonnie de familie veel sterkte toe. Sjaak remember: 'Old Soldiers Never Die'!

Naar de foto's van dhr. Wiel Mackus: >

Copyright © 2021 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Copyright © 2021 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk