Weert - Nieuws

In Memoriam: dhr. Pierre Stijnen Afdeling Weert

30 november 2020
In Memoriam: dhr. Pierre Stijnen Afdeling Weert

Op 28 november 2020 hebben heeft de Afdeling Weert afscheid moeten nemen van ons lid Wapenbroeder en Nieuw-Guinea veteraan Pierre Stijnen. 
Pierre was drager van het Herinneringskruis Nieuw-Guinea (1962) en de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

In 1990 is hij lid geworden van de Afdeling Weert en kort daarna heeft hij zich bereid verklaart de functie van secretaris op zich te nemen. Deze functie heeft hij zeer gewetensvol uitgevoerd. Zoals een collega Wapenbroeder het uitdrukte, is hij figuurlijk ‘in het harnas‘ gestorven. Op de avond van zijn overlijden hadden zij nog mailcontact met elkaar over een Bondsaangelegenheid.

Wij hebben Pierre leren kennen als een mens met groot invoelingsvermogen, betrokkenheid en altijd oplossingsgericht. Hij staalde rust uit maar bezat overtuigingskracht. Bescheiden maar altijd bij alle activiteiten aanwezig, lid van het Exercitieteam en de Banierwacht, een echte ambassadeur van de Bond van Wapenbroeders, voor wie de doelstellingen van de Bond op het lijf geschreven waren

Gelukkig hebben wij met de Banierwacht met beperkte Bondseer en de Last Post door een hoornblazer op het kerkhof afscheid kunnen nemen van Pierre in aanwezigheid van zijn familie en een aantal Wapenbroeders, met in achtneming van alle maatregen in verband met het coronavirus: mondkapjes in de openbare ruimten en 1,5 m afstand in de kerk en op het kerkhof.

Naar de foto's van dhr. Wiel Mackus: >

Copyright © 2021 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Copyright © 2021 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk