Reünie tevens kerstdiner Lunettenkazerne Vught

14 December 2017 - uur

Uit de provincies Noord-Brabant en Limburg waren er op 13 december 2017 weer Wapenbroeders en hun partners naar de jaarlijkse reünie tevens kerstdiner gekomen op de Lunettenkazerne in Vught. Ook de Erevoorzitter van het Regionaal Coördinatie Team Wapenbroeders Zuidelijk Nederland, dhr. Edwin Jacobsz was helemaal uit Roermond gekomen. Jaarlijks wordt het kerstdiner voor de zuidelijke provincies van de Bond van Wapenbroeders georganiseerd door de Afdeling ’s-Hertogenbosch. 

Bij binnenkomst werden de genodigden door enkele bestuursleden van de Afdeling ’s-Hertogenbosch hartelijk welkom geheten en voorzien van de nodige consumptiebonnen. Hierna kon men de koffie of thee met een ‘petit fourtje’ gebruiken.

De voorzitter van de Afdeling ‘s-Hertogenbosch, dhr. Joop Vroone, opende met het welkomstwoord en gaf daarbij een kerstboodschap. Onder het genot van de muziek door “Dubbel Op” kon het gezellig samen zijn echt beginnen.

Zoals gebruikelijk bij deze bijeenkomst was er ook nog ’n tombola met mooie prijzen verzorgd door de bekende speaker Paul Ruijs met zijn assistente Marleen van Nunen. De Sint had bij zijn vertrek veel chocoladeletters en andere lekkernijen achtergelaten, die ook hun weg vonden naar de winnaars van de loterij. Onder het genot van ’n borreltje of glaasje fris komen de tongen los.

Dhr. Jan Schrijver droeg het indrukwekkende gedicht ‘Schildwacht in de Kerstnacht’ voor van de Poolse verzetsstrijder Edward Sczerbinski. Aan het einde van het gedicht wordt de vraag gesteld: Zullen kinderen geboren op de Kerstnacht over 20 jaar ook ergens staan op wacht?

Rond half zes konden de deelnemers aan tafel voor het kerstdiner. Dit keer was het een voortreffelijke maaltijd in buffetvorm en een heerlijk toetje. In zijn toespraak belichtte de Regimentsadjudant de historie van het ‘mineurslied’ en bracht na het zingen van het lied zijn toost uit door brandewijn uit de kop van de stok te drinken. Na het diner kon er nog even worden nagepraat onder het genot van een kopje koffie

Het kerstdiner vormde een mooie afsluiting van de Wapenbroederlijke activiteiten van het jaar 2017. 
Wij wensen u prettige feestdagen toe en een gelukkig en gezond 2018!

Naar de foto's van dhr. Hans Kroes > 

 

 

Nieuws