Een veteraan vertelt: Atty van Eldik bij Afd. Roermond en Venlo

04 Augustus 2022 - uur

Op vrijdag 26 augustus 2022 organiseert de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Roermond en Venlo een lezing in het kader “Eén Veteraan Vertelt” in het Generaal Spoorpaviljoen (Nationaal Herdenkingspark nabij kasteel Hattem) te Roermond. Atty van Eldik zal een presentatie houden over zijn inzet in de Oekraïne na de ramp met de MH 17; wat zij daar gedaan hebben, waar ze tegenaan liepen en hoe zaken opgelost werden.

Atty van Eldik is op 9 januari 1978 bij Defensie begonnen en behoudens een periode buiten Defensie is hij tot 1 augustus 2022 in actieve dienst geweest. Vanaf 1 augustus is hij met FLO, functioneel leeftijds ontslag gegaan.
Tijdens zijn actieve diensttijd is hij vanuit diverse functies uitgezonden geweest naar Joegoslavië, Logbase Pleso van 31 augustus 1994 tot maart 1995, als kassier logbase. Van 27 maart 2012 tot en met 4 oktober 2012 was hij als kassier NSE III naar Afghanistan te Masar E Sarif uitgezonden.

Naar aanleiding van de MH 17 ramp werd hij van juli tot september 2014 uitgezonden naar de Oekraïne. Vanaf 2000 is hij Penningmeester Bond van Wapenbroeders, Gewest Limburg, hetgeen later is overgegaan in RCT ZW-NL. Vanaf april 2017 is hij Penningmeester van de Stichting Limburgse Veteranen dag.

Atty is al 41 jaar getrouwd, heeft 4 dochters en inmiddels 4 kleinkinderen.

De lezing begint om 19.00 uur. Het paviljoen is open vanaf 18.30 uur. Iedere geïnteresseerde is welkom. Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd, maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij de tennisvelden en het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen. Met nadruk wordt u verzocht niet op een van de monumenten of op de grasvelden te parkeren. Bij binnenkomst staat de koffie/ thee klaar.
Gezien de beperkte plaatsruimte in het paviljoen wordt u verzocht de deelname te melden via   of telefonisch 06 52062326 met vermelding van het aantal personen.

Informatie is te vinden op de website: www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond-en-venlo 

Een mededeling die betrekking heeft op de deelname: er worden vaak opnames/foto’s gemaakt voor de website. Deelnemers aan dit evenement gaan akkoord met het maken én gebruiken van fotomateriaal voor de website.

Nieuws