In Memoriam: Ad Tromp Afd. Roermond en Venlo

27 Juni 2022 - uur

Ad is 97 jaar geworden. Van 1943 tot 1945 werd hij door de Duitsers ingezet voor de arbeid. Na WO II had Ad maar één doel: beroepsmilitair worden.

Na 4 jaren van 1946 – 1949 in Nederlands Indië en 2 uitzendingen naar Korea werd hij op 6 juni 1955 eindelijk toegelaten tot de KMS. Hij begon als sergeant in de opleiding op de Ernst Kazimirkazerne in Roermond. Hier trouwde hij met Tiny Willemssen en heeft hij 2 zonen gekregen. Na 5 jaren volgde Oirschot en hij sloot na 36 jaar op 1 november 1982 als Adjudant zijn militaire loopbaan af op het Mobcomplex in Weert. Daarna werd hij heel actief als bestuurslid voor SV Victoria en de kegelclub.

In 1998 werd Ad lid van de Bond van Wapenbroeders Afdeling Roermond. Hij nam deel aan talloze herdenkingen en socials met kegelen, bowlen en schieten alsook aan de jaarlijkse Kerst-in en het zomerfeest met barbecue. Ad een goede kameraad, een veteraan in optima forma,die geen enkele excursie naar  land-, zee- of luchtmachtkazerne miste.

De jaarlijkse Indië-herdenking in Roermond, de Korea-herdenking in Schaarsbergen en Limburgse Veteranendag waren voor hem hoogtepunten om zijn gevallen kameraden te herdenken en zijn maatjes weer te ontmoeten.

Samen met Korea- en Wapenbroeders nemen we in het bijzijn van zijn levensgezellin Suze Hollenberg  en familie op waardige wijze met volledige Bondseer afscheid van onze vriend. Ad, kameraad, wij zullen je missen.

Dat jij moge rusten in vrede.

Nieuws