Thema-avond over Martin Mariners met Richard Gabeler Afd. Roermond en Venlo

10 Mei 2022 - uur

Op vrijdag 27 mei 2022 organiseert de Bond van Wapenbroeders afdeling Roermond en Venlo een thema avond in het Generaal Spoorpaviljoen (Nationaal Herdenkingspark nabij kasteel Hattem) te Roermond. De heer Richard Gabeler zal een presentatie houden over de Martin Mariners en de bemanningen.

Aan de orde komen de Martin Mariner ongevallen van Merauke (1957), Abadan (Iran 1958), Goa (India 1959) en Patipi Baai (1959). De Martin Mariner PBM5A vliegtuigen zijn eind jaren 50 door de regering aangekocht en zijn vervolgens ingezet in Nieuw Guinea ter vervanging van de Catalina vliegboten.  Bij deze ongevallen van de toestellen van de Marine Luchtvaart Dienst kwamen in het totaal 32 manschappen om het leven.

De manschappen van Merauke en Patipi Baai liggen begraven in Indonesië, de Abadan manschappen zijn herbegraven in Katwijk en de Goa bemanning is begraven in Goa, India. Alle namen van de omgekomen bemanningsleden staan op de zuilen van het NIM en op een van de tafels van het NIM ligt een plaquette ter nagedachtenis van Abadan en Goa.

Op de 10e Juni wordt de bemanning van Goa hier bij het NIM herdacht.

De heer Richard Gabeler is Voorzitter van de Martin Mariner Reünie Commissie

De lezing begint om 19.00 uur. Het paviljoen is open vanaf 18.30 uur.  Iedere geïnteresseerde is welkom. Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd, maar er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij de tennisvelden en het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen.  Met nadruk wordt u verzocht niet op een van de monumenten of op de grasvelden te parkeren.
Bij binnenkomst staat de koffie/ thee klaar.
Gezien de beperkte plaatsruimte in het paviljoen wordt u verzocht de deelname te melden via bvw.afd.roermond@gmail.com  of telefonisch 06 52062326 met vermelding van het aantal personen.

Aanvullende informatie is te vinden op de website: www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond-en-venlo 

Een mededeling die betrekking heeft op de uitnodiging c.q. deelname: er worden vaak opnames/foto’s gemaakt voor de website. Deelnemers aan dit evenement gaan akkoord met het maken én gebruiken van fotomateriaal voor de website.

Nieuws