Roermond / Venlo - Nieuws

In Memoriam: Wapenbroeder Emile Delnoije Afd. Roermond en Venlo

07 januari 2021
In Memoriam: Wapenbroeder Emile Delnoije Afd. Roermond en Venlo

Na een lang slepende ziekte, die ook goede momenten en periodes kende, is Emile Delnoije op zaterdag 19 december 2020 in alle rust thuis in Thorn overleden. Emile werd op 5 mei 1959 in Vaals geboren. Heeft vanaf zijn jeugd al erg veel interesse gehad voor muziek. Toen de mogelijkheid zich voordeed om als beroeps militair zich bij Defensie aan te melden voor indeling bij de Militaire Muziek heeft hij dat gedaan. Hij is vrij lang muzikant geweest bij de Koninklijke Militaire Kapel (KMK). Het was voor hem een eer om bij dit grote en alom bekende korps te mogen dienen en vormde voor hem ook een hoogtepunt in zijn leven. Trad vaak op voor allerlei gezelschappen, maar zeer zeker ook bij hele belangrijke gelegenheden op nationaal militair en civiel niveau..

Bij een grote reorganisatie binnen de Militaire Muziek Defensie werd de KMK met het muziekkorps Johan Willem Friso gefuseerd, om daarna onder de naam KMK Johan Willem Friso verder te gaan. Voor Emile en een paar andere collegae was er geen plaats in deze nieuwe structuur, wat betekende dat hij de militaire dienst moest verlaten. Dit was voor hem een heel droevig moment. Hij heeft enige tijd nog bij een paar burger muziekkorpsen opgetreden, dikwijls als dirigent. Echt voldoening heeft hij daar niet aan beleefd.

Op 8 november 2002 heeft hij zich bij de Bond van Wapenbroeders, een landelijke organisatie voor zowel actief dienende militairen als oud-militairen, aangesloten en werd op zijn verzoek bij de Afdeling Roermond ingedeeld. Edy Daenen, die hij al wat langer kende, had zich reeds op 30 juni 1999 eveneens bij de Bond van Wapenbroeders Afdeling Roermond aangesloten als donateur omdat haar vader destijds als oud-beroepsmilitair ook lid was van deze organisatie. Emile en Edy kwamen, toen Emile nog gezond was, regelmatig naar allerlei activiteiten. Daar kwam een einde aan toen hij ziek werd. Omdat er in de tussentijd een liefdesrelatie ontstaan was tussen Emile en Edy, besloten zij op 14 september 2020 officieel in het huwelijk te treden en hun huwelijksfeest op zaterdag 19 september 2020, de verjaardag van Edy, in Thorn te vieren. Dit prille huwelijk heeft helaas niet langer mogen duren dan precies 3 maanden.

Op maandag 28 december 2020 werd met Bondseer tijdens een kerkdienst in Thorn en een begrafenis op de nabij gelegen begraafplaats afscheid van Emile genomen. De vele foto’s zijn een herinnering aan het waardige afscheid van Emile.

Wij wensen Edy en de naaste familie veel sterkte bij de verwerking van dit grote verlies.

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers: > 
Naar de foto's van dhr. Wiel Mackus: >

Copyright © 2021 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Copyright © 2021 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk