Brigade-generaal Frits van Dooren, spreker tijdens 32e een veteraan vertelt

25 November 2017 - uur

Op vrijdag 24 november 2017 mochten met zo’n 45 geïnteresseerden in het Generaal Spoorpaviljoen luisteren naar Brigade-generaal Frits van Dooren. Zijn uiteenzetting handelde over zijn uitzending als commandant (destijds in de rang van luitenant-kolonel) van de NL Battle Group als deel van SFIR 5. In een bijna drie uur durend, zeer interactief betoog, gaf Frits een inside van zijn uitzending in de provincie Al Muthanna in Irak, waarbij hij als commandant uiteindelijk verantwoordelijk was voor zo’n 1700 militairen. Een zeer boeiend verhaal met ook zo nu en dan een kijkje in de keuken van het Haagse, aan wie hij als commandant natuurlijk verantwoording moest afleggen voor alles wat er wel en niet gebeurde. Al met al een bijzonder interessante lezing die een mooi beeld gaf wat zich zoal afspeelde in die tijd, op die plek….

Namens alle aanwezigen, heel hartelijk dank voor de open en enthousiaste wijze waarop je ons je ervaringen hebt gedeeld.

In december 2017 en januari 2018 zal er traditiegetrouw geen veteraan vertelt zijn. Wel is er in januari een thema avond met Marleen Jennissen die een update zal geven over “de berging van de Stirling”.

In februari komt luitenant kolonel Piet Boering die zijn ervaringen met ons gaat delen over de uitzending met SFIR 3, een uitzending die anno 2017 nog steeds in het nieuws staat. De val van de enclave Sebrenica……

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers: > 

Nieuws