Een veteraan vertelt – dhr. Wilbert Beurskens

23 Oktober 2017 - uur

Afgelopen vrijdag 20 oktober 2017 hebben wij kunnen luisteren naar het verhaal van Wilbert Beurskens over zijn uitzending naar Bosnië in het voormalig Joegoslavië in 1995. Het was de tweede keer dat Wilbert naar het Generaal Spoorpaviljoen is gekomen om zijn ervaringen tijdens deze uitzending met ons te delen. De eerste keer, op 26 februari 2016 hebben we geluisterd naar zijn voordracht “Op missie met het 1 Nederlands/Belgische Verenigde Naties Logistiek Transsportbataljon”.

Tijdens deze missie waren zijn ervaringen zo heftig dat hij samen met enkele goede maatjes het nodig vond om een terugreis per fiets te ondernemen naar hun compound in Santici en naar Sarajevo. Over deze fietstocht is destijds door de Limburgse TV-zender L1 een reportage gemaakt, waarvan de beelden op 27 december 2015 uitgezonden zijn. Het zwaartepunt in deze reportage was het doel van deze fietstocht, namelijk terug naar de oorsprong van de PTSS problemen van Wilbert en deze zware rugzak letterlijk en figuurlijk in Bosnië achter zich te laten.

Afgelopen vrijdag hebben wij na de inleiding van Wilbert de complete reportage van L1 nog eens kunnen bekijken. Het was heel indrukwekkend om te zien hoe deze fietskameraden met mekaar omgingen en elkaar steunden in de doelen die eenieder zich gesteld had. Tevens is Wilbert ingegaan op zijn wel zeer heftige ervaringen tijdens deze uitzending. Ik wil hem nog eens heel graag bedanken voor de eerlijkheid en de openheid, waarmee hij zijn ervaringen met ons heeft gedeeld. Het was een zeer enerverende avond. 

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers: >

Nieuws