30ste een veteraan vertelt, Laine den Hollander

03 Oktober 2017 - uur

“Was het het allemaal waard”? Op vrijdag 29 september 2017 hebben wij met zo’n veertig geïnteresseerden, waaronder een zestal oud UNMO-ers, mogen luisteren naar een zeer boeiende voordracht van Laine den Hollander. Van juni 2016 t/m juni 2017 was hij geplaatst bij de United Nations Truce Supervision Organisation (UNTSO) op de Golan hoogte tussen Syrië en Noord Israël. Zijn motto voor die avond: “Was het, het allemaal waard”? Laine ging aan de start van zijn betoog in op het ontstaan van UNTSO, de langstlopende VN missie sinds 1949 tussen momenteel Syrië, Libanon en Israël. 

Op zijn typische manier, waarop hij ook vele studenten op het CCOE kon boeien, slaagde hij er volledig in op deze avond de aanwezigen voor zich te winnen door zijn zeer interessante uiteenzetting. Er werd ingegaan op het werk op de diverse observatieposten op de Golan hoogte tussen Syrië en Israël en de werkzaamheden die de UNMO’s uitvoeren op de Golan hoogte. Het feit dat er sinds een paar jaar aldaar in Syrië een oorlog plaatsvindt tussen diverse actoren maakt de taak van de waarnemers absoluut niet makkelijker…

Na de pauze, maar ook reeds voor de pauze, kwamen er vele vragen van de aanwezigen. Al met al een zeer mooie en boeiende uiteenzetting waarvoor onze dank Laine. Ook Laine gaf aan het zeer prettig te vinden om voor de aanwezigen zijn lezing te mogen geven. Zijn uitzending voor een jaar, was het zeker waar! Onze eigen fotograaf Pim Ermers heeft e.e.a. vastgelegd op foto's die via de link te bekijken zijn.

Naar de foto's van dhr Pim Ermers:>

Nieuws