Sjommelmert 2017 zit er weer op….

27 Juli 2017 - uur

Op 26 en 27 juli 2017 hebben wij als Wapenbroeders van de Afdeling Roermond en Venlo traditiegetrouw deelgenomen aan de jaarlijkse Sjommelmert in Roermond. In tegenstelling tot voorgaande jaren, hebben wij dit jaar afgezien van het runnen van een “tweedehands kraam”. Dus stond er, met houtjes en touwtjes ondersteund,  een PR stand bemand door zo’n 11 personen in totaal, verdeeld over de twee dagen.

Ook dit jaar was de organisatie er niet in geslaagd de ons toegezegde locatie (in de buurt van viswinkel) te geven. We stonden nu wederom op een nieuwe plaats die helaas niet echt centraal lag.  Toch kunnen we, met vier nieuw geworven leden tijdens deze dagen, terug kijken op een geslaagde operatie.  Wij hebben met diverse geïnteresseerden gesproken over wat de Wapenbroeders en defensie zoal doen en ook diverse gesprekken gehad met leden die voorbij kwamen.  Het gebruikte materieel voor de PR stand is nu wel echt toe aan of stevige renovatie of zelfs nieuwkoop en dat heeft niets te maken met de manier waarop wij het gebruikt hebben…..

Dank aan alle leden die op hun wijze hebben bijgedragen aan het welslagen van deze twee dagen. Henk S, Thei W, Lia, Sjef N, Peter K, Jan G, Emile , Edwin en Twan en Pim in het bijzonder.

Ons volgende evenement op de agenda is “Een veteraan vertelt” op vrijdag 25 augustus 2017 met veteraan en oud KLu vlieger Leo Hendrickx, die zijn ervaringen met ons gaat delen over de Engelandvaarders waarvan hij deel uit maakte.  Locatie Generaal Spoorpaviljoen in Roermond.  Kijk voor details op onze site: www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond en venlo

De foto’s zijn wederom gemaakt door onze eigen Pim Ermers, dank daarvoor. 

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers: >

Foto website dhr. Rob Smits

Nieuws