Een veteraan vertelt - Carel Banse, het verhaal van zijn vader

14 Mei 2017 - uur

“Over oorlogservaringen werd thuis niet gesproken”

Tijdens de 28ste “Een veteraan vertelt” georganiseerd door de Bond van Wapenbroeders Afdeling Roermond en Venlo komt de zoon aan het woord van oud Nederlands-Indië, Korea en Nederlands Nieuw Guinea veteraan, Carel Anton Banse. “Nooit werd er thuis gesproken over zijn oorlogservaringen of over zijn leven in die wereld ver van huis”.

De zoon van Carel Anton, Kolonel KLu b.d. Drs. Carel Edward Martijn Banse, vertelt deze avond over zijn speciale relatie met zijn vader en welke invloed diens oorlogservaringen en de oorlog in Nederlands-Indië binnen het gezin hadden. Carel jr. licht ook toe hoe hij invulling geeft aan zijn waardering voor veteranen. Dit wordt een bijzondere avond.

Wapenbroeders, veteranen (niet alleen van Nederlands-Indië, Korea en Nieuw Guinea), oud gedienden maar ook alle overige belangstellenden zijn met hun eventuele partners van harte welkom in het Generaal Spoorpaviljoen in het Nationaal Herdenkingspark Roermond aan de Maastrichterweg 19 in Roermond op vrijdag 26 mei om 19.00 uur. De koffie staat klaar. 

Aanmelden is gewenst  via  veteranentreffen1roermond@gmail.com  of tel. 06 37194396. Daarbij aangeven met hoeveel personen u komt. Graag willen we u voor meer informatie verwijzen naar onze website www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond-en-venlo 

Nieuws