Afdeling Roermond en Venlo naar Europees parlement

09 Mei 2017 - uur

Op maandag 8 mei 2017  vertrokken wij om 08.15 uur met 38 personen naar Brussel. Met een Duitse bus, de Belgen hadden zodoende niet in de gaten dat er Nederlandse Wapenbroeders op bezoek kwamen.Een kordate Duitse dame zat aan het stuur en laveerde ons zeer professioneel door Brussel tot bij het Europees Parlement.

Daar stond Dominique Lebens namens onze gastheer Jeroen Lenaers gereed om ons te ontvangen. Zonder problemen kwamen we allemaal door de beveiliging en begonnen met een kop koffie. Na de koffie verplaatste de groep zich naar de publieke tribune van de grote vergaderzaal, zeer indrukwekkend. Dominique gaf een duidelijke uitleg over de werkwijze van het Europees Parlement. 

In een andere ruimte kregen we van Jeroen Lenaers (Europarlementariër voor het CDA) uitvoerige informatie over het doen en laten van ons Europarlement. Er was volop gelegenheid tot het stellen van vragen en we zijn een stuk wijzer geworden wat betreft het functioneren van het Europees Parlement.

Na de uitgebreide uitleg was het tijd voor een lunch en daarvoor gingen we naar Chez Leon. We hebben daar echt genoten van een onvervalste heerlijke typisch Brusselse maaltijd. Met stadsgids Mark zijn we na de lunch naar de indrukwekkende Grote Markt gewandeld. Uitgebreid en enthousiast vertelde hij de geschiedenis van de schitterende gebouwen rondom het plein. Na de wandeling hebben we met Mark nog een korte rondrit  gemaakt door het centrum en ook dat was heel interessant.

Tegen 16.45 uur werd de terugreis naar Roermond aanvaard alwaar we tegen 19.00 uur aankwamen en door de voorzitter en diens echtgenote werden ontvangen bij het Generaal Spoorpaviljoen alwaar ze de koffie en drankjes klaar hadden staan. De dag werd aldaar afgesloten met een uitstekende Indische maaltijd die verzorgd was door Roger Janssen uit Montfort die heerlijke Indische gerechten maakt onder de firma naam “Warung Ledeng”. Roger zelf was apetrots dat hij zijn maaltijd mocht serveren op dit historisch plekje. Een ieder heeft genoten dan deze dag en voor herhaling vatbaar….

Dank aan de organisatoren van deze zeer geslaagde dag.

Naar de foto's van dhr Pim Ermers: >

Nieuws