Dodenherdenking Zwartbroekplein Roermond

07 Mei 2017 - uur

We herdenken om niet te vergeten maar ook om te vergeven. 
 
Op donderdag 4 mei 2017 hebben wij met een afvaardiging van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Roermond en Venlo samen met Oud mariniers deel genomen aan de jaarlijkse 4 mei herdenking op het Zwartbroekplein bij het Limburgs Verzetsmonument te Roermond. Het was een imposante avond.

De heer Hermans vertelde het verhaal over de deportatie van 3000 mannen uit Roermond die op 30  december 1944 vanuit de stad naar Wuppertal in Duitsland werden vervoerd voor de Arbeitseinsatz. De heer Hermans, toen 17 jaar oud, hoorde samen met zijn vader bij deze groep Roermondenaren.  Diverse mannen verloren het leven tijdens de periode dat ze verplicht werden om aldaar te gaan werken. De oorlog die in die tijd in vele delen van Nederland reeds afgelopen was ging echter nog door in Roermond en duurde uiteindelijk tot 1 maart 1945.

Het was een druk bezochte herdenking met veel jonge mensen. Door Ad Tromp (o.a. oud Korea veteraan) Jan Geraedts (Nieuw Guinea Veteraan) en de voorzitter van de  Afdeling Roermond en Venlo werd een bloemstuk gelegd namens onze afdeling bij het monument.

 

Nieuws