Een veteraan vertelt: 'De slag om Chora' 2007 Afghanistan

11 April 2017 - uur

Een veteraan vertelt. de slag om Chora (15-19 juni 2007), Afghanistan.
“De grootste offensieve actie van de Nederlandse krijgsmacht sinds de Koreaanse Oorlog in 1950 – 1953”.

Tijdens “Een veteraan vertelt” georganiseerd door de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Roermond en Venlo op vrijdag 28 april 2017 om 19.00 uur in het Generaal Spoorpaviljoen, komt Brigade Generaal Rob Querido aan het woord, die met ons zijn ervaringen zal delen over de hevige gevechten van Nederlandse en Australische troepen, samen met Afghaanse troepen, voor het behoud van de stad Chora, Afghanistan in juni 2007.  Als Commandant van de Battle Group kwam hij daar met zijn manschappen in actie tegen de taliban. Uiteindelijk werd de Taliban verdreven. Tijdens de gevechten kwamen twee Nederlandse militairen en een Amerikaanse soldaat om het leven alsmede 17 Afghaanse militairen naast ca 250 burgers en talibanstrijders. Een veldslag waarvoor Kapitein “Maarten” van het KCT het Bronzen Kruis kreeg.

Wapenbroeders, veteranen en oud gedienden maar ook alle overige belangstellenden zijn met hun eventuele partners van harte welkom in het Generaal Spoorpaviljoen in het Nationaal Herdenkingspark Roermond aan de Maastrichterweg 19 in Roermond op vrijdag 28 april om 19.00 uur. De koffie staat klaar. 

Aanmelden is gewenst  via  veteranentreffen1roermond@gmail.com  of tel. 06 37194396. Daarbij aangeven met hoeveel personen u komt. 
Graag willen we u voor meer informatie verwijzen naar onze website www.wapenbroederszuid.nl/afdelingen/roermond-en-venlo 

Nieuws