Peter Houdijk, een veteraan vertelt

01 April 2017 - uur

“Een veteraan vertelt” op 31 maart 2017 trok weer een 35 tal toehoorders naar het Generaal Spoorpaviljoen. Peter Houdijk die eerder vorig jaar al een zeer interessante uiteenzetting gaf over zijn uitzendingen, was deze avond wederom gastspreker van de Wapenbroeders in Roermond. Zijn betoog het eerste gedeelte behelsde het zgn CIMIC liaison concept dat hij in 2004 opgezet heeft t.b.v. ISAF in Afghanistan.  

Aan de orde kwamen wat CIMIC en m.n. CIMIC liaison voor een staf kan betekenen en wat de inbreng van de CIMIC liaison officier voor een staf kan zijn. Informatie delen, juiste contacten onderhouden, inzicht hebben in de actuele situatie van een land en haar mensen waren issues die de revue passeerden. Ook werd er stil gestaan bij de noodzaak om liaison officieren voor eigenlijk minstens 6 maanden uit te zenden in verband met continuïteit van het onderlinge contact tussen militairen en civiele organisaties en personen.

Na de pauze werd het theoretische verhaal verduidelijkt met plaatjes wat nogal wat reacties los maakte.  Bedankt Peter.  

Al met al een geslaagde avond en we kijken alvast weer uit naar een volgende “een veteraan vertelt” op vrijdag 28 april om 19.00 uur met Brigade generaal Rob Querido die zijn voordracht zal houden over de “Slag om Chora” in juni 2007. 

Naar de foto's van Pim Ermers: > 

 

 

Nieuws