Record aantal deelnemers Voettocht 30 december 2016

04 Januari 2017 - uur

De voettocht op vrijdag 30 december 2016 telde dit keer een record aantal deelnemers. Meer dan 165 mensen liepen de tocht van Roermond naar het monument op de Luzenkamp mee.

Naast de vele inwoners van Roermond en vertegenwoordigers van diverse belangenorganisaties liepen ook diverse Duitse deelnemers mee, o.a. burgemeester Wassong van de gemeente Niederkrüchten. Bij aankomst in (Fletcher) LandHotel Bosrijk werd de groep gastvrij ontvangen met koffie/thee en cake. In het hotel hadden zich inmiddels al ongeveer 40 mensen verzameld die de tocht niet konden meelopen, maar wel aan de herdenking bij het monument wilden deelnemen.

Meer dan 200 mensen luisterden tijdens een ingetogen herdenking naar de woorden van burgemeester Wassong, gastspreker Sabina Huyskens en burgemeester Donders-de Leest. Door Joris van den Bergh zijn 181 foto’s gemaakt van de herdenking, klik hier.

“Comité Voettocht 30 December” organiseert jaarlijks op 30 december een voettocht naar het monument op de Luzenkamp bij de Nederlands-Duitse grensovergang Maalbroek/Elmpt. Deze voettocht wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan de drieduizend Roermondse mannen die op 30 december 1944 gedeporteerd werden naar Duitsland en ter nagedachtenis aan de dertien Roermondse mannen en een Poolse “dwangarbeider”, die in de nacht van 26 op 27 december 1944 door de Duitsers op de Luzenkamp gefusilleerd werden.

Naar de foto's 1: > 
Naar de foto's  2: >

Nieuws