Roermond / Venlo - Nieuws

Een veteraan vertelt in Generaal Spoorpaviljoen te Roermond

17 april 2015
Een veteraan vertelt in Generaal Spoorpaviljoen te Roermond

Veteranen, Wapenbroeders en belangstellenden kunnen op 24 april a.s. om 19.00 uur gaan luisteren naar Senior Ruimer Explosieven, Marco van Leeuwen. Senior Ruimer is degene, die als eerste naar een niet gesprongen projectiel, bom of granaat gaat om hem te bestuderen en onschadelijke te maken. We gaan Marco een podium bieden om hem zijn verhaal te laten vertellen over drie verschillende uitzendingen naar  Afghanistan in respectievelijk 2005, 2007 en 2009. Hij zal ons een beeld geven  van wat er allemaal bij komt kijken om een (ongesprongen) projectiel/explosief als team te ontmantelen.
Naar de foto's > 

De presentatie van Majoor der Marinier b.d. Hermy Heymann op 27 maart j.l. gaf de aanwezigen een kijk in het leven van een VN-waarnemer in Soedan en de dilemma’s waarvoor hij zich gesteld voelde.  Zijn persoonlijke ervaringen en de gevaren in Soedan hebben ons allen getroffen en veel losgemaakt.
Naar de foto's >

We gaan ook nu weer naar een gelouterde veteraan luisteren in het Nationaal Herdenkingspark aan de Maastrichterweg 19 in Roermond waarbij we mogen delen in zijn beleving en onuitwisbare indrukken van de diverse uitzendingen.
In beeld en verhaal zullen we getuigen kunnen zijn van zijn ervaringen.
Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. Vragen, die doorgaans nog al wat losmaken bij veel aanwezigen. 
Het belooft weer een enerverende avond te worden georganiseerd door de Bond van Wapenbroeders Afdeling Roermond.

Limburgse veteranen, wapenbroeders, maar ook andere belangstellenden zijn met hun eventuele partners van harte uitgenodigd in het Gen. Spoorpaviljoen te Roermond op vrijdag 24 april om 19.00 uur.
Aanmelden is gewenst  via  veteranentreffen1roermond@gmail.com 
of tel.  06-36275960. Daarbij aangeven met hoeveel personen u komt.

Graag willen we u voor meer informatie verwijzen naar onze web site: www.wapenbroederszuid.nl/roermond 

Foto: dhr. Pim Ermers

Copyright © 2019 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk