Roermond / Venlo - Agenda

Thema lezing Bevrijding Roerdriehoek door Roy Pfennings

29 oktober 2021

Na een jaar gedwongen pauze wegens de Corona maatregelen gaan we deze maand weer van start met de lezingen in het kader van “Een Veteraan Vertelt”.

Op vrijdag 29 oktober 2021 is er een thema avond gepland in het Generaal Spoorpaviljoen (Herdenkingspark) te Roermond, aanvang 19:00 uur. Het paviljoen is open vanaf 18:30 uur. Op deze avond zal Roy Pfennings een presentatie in woord en beeld geven over de bevrijding van de Roerdriehoek, over wat er zich heeft afgespeeld in dit zwaar bevochten deel van Midden Limburg rond eind 1944 – 1945 ook wel bekend onder de naam Operation Blackcock.

Roy en zijn broer Danny zijn verwoede verzamelaars van spullen uit WO2 met name uit Midden Limburg. Zij hebben inmiddels een grote collectie ondergebracht in een privé museum gevestigd aan de Dijkstraat 5 te Montfort. Neem eens een kijkje op hun website: https://www.roerdriehoek.com/

Het belooft weer een interessante lezing te worden.

Er kan in de omgeving beperkt worden geparkeerd ( niet op het Nationaal Indië monument zelf). Er is ruim voldoende parkeergelegenheid bij het nabijgelegen kasteeltje Hattem, slechts enkele minuten lopen naar het paviljoen.

Graag nodigen wij u uit voor deze interessante lezing. U kunt zich per mail aanmelden: bvw.afd.roermond@gmail.com of telefonisch 06 52062326. Graag bij opgave aangeven wie er komt.

De lezing is een gecontroleerd evenement in het kader van de Covid-19 regelgeving. Bij het betreden van het Generaal Spoorpaviljoen wordt gecontroleerd op vaccinatie, een negatieve test van niet ouder dan 24 uur of het feit dat men corona heeft gehad. Gecontroleerd wordt via de QR-code van de Corona Check-app of via een papieren bewijs.

Zoals gebruikelijk worden er foto’s gemaakt tijdens de lezing, die wij via onze website delen. Meld u tijdig aan, want vol is vol.

Copyright © 2021 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Copyright © 2021 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk