Reünie tevens Dag Der Banieren Lgen Bestkazerne Vredepeel

15 Mei 2017 - uur

Op vrijdag 12 mei 2017 was het al vroeg een drukte aan de poort van de Lgen Bestkazerne in Vredepeel. Veel bezoekers meldden zich in het Messcomplex, waar werden ontvangen met een koffie of thee en de bekende cake. Al snel werden andere bekenden gezocht en gevonden. Zo ontstond er een gezellige sfeer van ‘bijkletsen’. 

In zijn openingstoespraak heette de voorzitter van het Regionaal Coördinatie Team Wapenbroeders Zuidelijk Nederland, dhr. Frans Maes, alle aanwezigen van harte welkom. In verband met de mindere weersomstandigheden vond dit jaar het optreden van de banierwachten plaats in de grote sportzaal van de Lgen Bestkazerne. Het optreden van de 8 banierwachten werden aangekondigd door de speaker dhr. Joop Vroone. Door alle banierwachten werd het beste van hun kunnen getoond, hetgeen door het aanwezige publiek bijzonder werd gewaardeerd. De 7 mansformatie, geformeerd uit RCT banierwachten, gaf een vlekkeloze demonstratie van hun kwaliteiten.
De jury, bestaande uit de heren Van Muijen, Van Eldik en Rejack, was duidelijk onder de indruk van het niveau van de optredens, hetgeen tijdens de algemene terugkoppeling aan de banierwachten werd overgedragen. 

PARESTO had weer haar beste beentje weer voorgezet door een geweldige rijstmaaltijd te verzorgen met een toetje, dat bij een ieder goed in de smaak viel. 

’s Middags was de gelegenheid aanwezig om naar het museum te gaan waar veel artilleriestukken te bezichtigen waren en de vroegere geleide wapens. Voor menigeen ging het hart sneller kloppen omdat zij het materieel weer zagen waarmee zij vroeger hadden gewerkt. Voor een deskundige uitleg in het museum was weer gezorgd.

Door degenen die achterbleven in de Mess werd op de muziek van Ber Donkers zo af en toe gedanst. Rond 16.00 uur vond de grote prijsuitreiking plaats. Eerst werden de ceremoniemeester tijdens het optreden van de banierwachten, dhr. Joop Vroone, de Commandant groep banierwacht, dhr. Henk Vogels en de coördinator en de grote stimulator van de baniertrainingen, dhr. Jim Overklift in het zonnetje gezet en bedankt. Daarna ontvingen de deelnemende banierwachten ieder een aandenken voor hun optreden uit handen van de voorzitter, dhr. Fans Maes.

Rond 16.30 uur werden al veel handjes geschud en vertrokken veel deelnemers huiswaarts. Teruggekeken kan worden op een bijzonder geslaagde dag.

Naar de foto’s van dhr Pim Ermers: > 

Naar de foto’s van dhr Wiel Mackus: > 

 

Nieuws