Landelijke oefendag Banierwachten en –dragers in Doorn

09 April 2017 - uur

Op 8 april 2017 werd in Doorn op ‘De Basis’ de landelijke oefendag voor banierwachten en -dragers gehouden. 

Rond 10.30 uur waren de meeste banierdragers en – wachten van de Bond van Wapenbroeders gearriveerd en werden zij ontvangen met koffie. Ook waren er 4 vertegenwoordigers van de BNMO waarvan 2 banierdragers. In een goede verstandhouding had de BNMO eerder aangegeven te willen deelnemen aan deze oefendag.  Na de koffie werd de dag rond 11.00 uur geopend door het Bondsbestuurslid Ad Kroeseklaas. Na zijn inleiding gaf het woord aan het Bondsbestuurslid Jaap van der Kleijn, die de tijd nam om informatie en procedures uit de doeken te doen. 

Hierna werd het tijd voor de exercitie met de banierdragers en banierwachten. De goed getrainde Commandant banierwacht Saskia Heezen deed een waardige oefening met de 7  mansformatie. Met de overige deelnemers werd hierna ruimschoots aandacht besteed aan de juiste houding en de exercitie. De lunch was om 12.30 uur en een ieder liet de broodjes met beleg, soep en een kroket goed smaken. Omstreeks 13.30 uur werd er weer druk geoefend door de verschillende banierwachten en de BNMO gasten. 

Tijdens de instructie heerste er een ontspannen sfeer en er kon ook gelachen worden. De banierwachten zullen op 5 mei en 24 juni 2017 aanwezig zijn tijdens resp. het Bevrijdingdefilé in Wageningen en de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Bij deze gelegenheden zullen zij de Bond van Wapenbroeders op een waardige wijze representeren. 

Omstreeks 15.00 uur werd er onder het genot van een kopje koffie afscheid genomen en keerde een ieder tevreden terug naar huis.

Naar de foto's van dhr. Wiel Mackus: >

Nieuws