Excursie Afdeling Ospel naar Archeologisch Park Xanten

16 Juni 2017 - uur

In samenwerking met de Heemkundevereniging Nederweert heeft Afdeling Ospel een reis georganiseerd naar de Romeinse stad Xanten voor alle leden van de Heemkundevereniging en de leden van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Ospel.

Op 13 mei 2017 vertrok om 9 uur de bus naar Xanten. Na aankomst zijn wij gestart in de het Archeologisch museum. Onder leiding van kundige gidsen hebben wij uitgebreid uitleg gekregen over de unieke bezienswaardigheden afkomstig van opgravingen, met daarbij bezoek aan een Romeins badhuis. Tussen de middag konden de deelnemers genieten van een door de dames van het bestuur klaargemaakte lunch. Namiddag was er een rondleiding over het buitenterrein met veel informatie over de oude ruïnes en het toenmalige waterleidingstelsel.

Na een geslaagde rondleiding volgde een bezoek aan de stad Xanten. Iedereen vrij op onderzoek gaan in de stad en/of genieten op het terras onder het genot van een drankje en heerlijke zomerse muziek op de achtergrond.

Voorafgaand aan de reis zijn er veel voorbereidingen getroffen o.a. door de vice-voorzitter. Er werden lezingen gehouden over de “Gouden Helm”, de veroveringen in Noordwest-Europa door de Romeinen. de consolidatie van deze veroveringen en de ontwikkeling en de exploitatie van de veroverde gebieden. Ook de Romeinse landbouw werktuigen, bouwkunde, krijgskunde en geneeskunde, huwelijk en seksualiteit zijn uitvoerig belicht.

Als afsluiting werd alle deelnemers een heerlijk diner aangeboden in zaal L’enie in Nederweert-Eind. Iedereen kon terugkijken op een geweldig geslaagde en interessante dag.

Naar de foto's: >

Nieuws