Afdeling Ospel bezoekt Smolenaers Constructie

08 Maart 2017 - uur

Op 15 februari 2017 bezochten de leden en donateurs van de Bond van Wapenboeders. Afdeling Ospel het prachtige constructiebedrijf van Bèr Smolenaers aan de Pannenweg te Nederweert. Bèr, ook een echte Wapenbroeder, heette allen van harte welkom in de kantine van het bedrijf. Aansluitend was er een lunch, verzorgd door de Wapenbroeders,  met het personeel van Smolenaers, waarna de rondleiding plaatsvond door deskundig personeel.

Bèr is in 1978 het bedrijf gestart met het maken van stalinrichtingen. Maar al gauw werden de werkzaamheden uitgebreid met constructie en plaatwerkdelen voor de industrie, bouw en interieurinrichtingen. Hierbij valt te denken aan al het staalwerk in een winkel of horeca inrichting, gevelbekleding en kolombekledingen, trappen en leuningwerk, kunstwerken op rotondes en bij belangrijke gebouwen verspreid door heel Nederland en zelfs in Engeland en Spanje. De belangrijkste tak van werkzaamheden is de toelevering van plaat- en machine-onderdelen aan machinebouwers in verschillende industrieën zoals verpakkingsmachines, freesbanken, droogovens en luchtkanalen, textielmachines, mengketels voor snoep en snackindustrie.

De belangrijkste bewerkingen zijn laser snijden, zetten en walsen van platen waarbij de modernste machines gebruikt worden, computer aangestuurd, en ook de tekeningen worden in eigen bedrijf gemaakt. De toekomst is helemaal gericht op moderner en sneller werken met minder fysieke arbeid.

Een niet onbelangrijke doelgroep is kunstenaars waarvoor vooral grote kunstwerken gerealiseerd worden. Kunstenaars verruimen door hun creativiteit de grenzen van de technische mogelijkheden. Zij bedenken kunstwerken voor op rotondes, in openbare gebouwen of in kunsttuinen, maar hebben zelf geen mogelijkheden om dit uit te voeren. Derhalve heeft Smolenaers Constructie zich gespecialiseerd in het maken van deze speciale producten

Het was een leerzame en interessante middag voor de leden en donateurs van de Wapenbroeders. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn de kantine. De vice-voorzitter bedankte Bèr voor zijn gastvrijheid en de interessante middag.

Meer info Wapenbroeders. Afdeling Ospel: www.wapenbroederszuid.nl/ospel

​Naar de foto's van dhr Mackus: >

Nieuws