Jaap Nieuwkoop houdt een presentatie over de slag om Arnhem

01 November 2017 - uur

Op donderdagavond 9 november 2017 wordt door de Afdeling Midden-Brabant in gebouw ‘Levensbouw’, Melis Stokestraat 40 in Tilburg  een presentatie georganiseerd over de slag om Arnhem. De heer Jaap Nieuwkoop uit Gilze-Rijen is bijzonder geïnteresseerd in militaire geschiedenis en hij verzorgt deze avond aan de hand van veel foto's. 

Twee maanden na de geallieerde landingen op de kust van Normandië waren de geallieerden aan een gestage opmars in Europa begonnen. De Duitse troepen werden, vaak in wanorde, teruggeslagen en het einde van de oorlog leek nog slechts een kwestie van tijd. De geschiedenis leert dat het einde van de oorlog nog lang op zich zou laten wachten.

Dhr. Nieuwkoop bespreekt het gewaagde plan Market Garden van Montgomery om de opmars te van de geallieerden versnellen en de luchtlandingen op de tussenliggende bruggen door de luchtlandingstroepen. De presentatie zal zich vooral richten op de gebeurtenissen rond Arnhem, de gemaakte fouten, en de nasleep van Market Garden voor Nederland.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Nieuws