Herdenking in Alphen (N-Br)

24 Mei 2017 - uur

Onder dreigende luchten begon op 12 mei 2017 in Alphen (N-Br) de 78e dodenherdenking. Het was goed te constateren dat de NATRES dit jaar weer de herdenking kon ondersteunen door hun aanwezigheid.

Na de begroeting van de aanwezige militairen, Nederlandse en Poolse oud-strijders op het W. Binckplein en de ceremoniële inspectie, volgde de herdenkingsdienst in de H.Willibrorduskerk Omdat er zware regenbuien overtrokken tijdens de plechtigheid, werd besloten om de krans- en bloemlegging bij het oorlogsmonument en de herdenking begraafplaats met o.a. herdenkingsrede door burgemeester, het dodenappel gevolgd door het spelen van de Nederlandse en Poolse volksliederen gevolgd door krans- en bloemlegging bij de Nederlandse en Poolse graven, verder in de kerk te houden.

Hierna was het precies op tijd droog voor de vendelhulde door het St. Willibrordusgilde op het W. Binckplein. Tijdens de receptie door de gemeente Alphen-Chaam in het Cultureel Centrum “Den Heuvel” kon nog gezellig met elkaar worden gesproken. 

Naar de foto’s van dhr. Jaap Nieuwkoop: >

Naar de foto's van Generaal Maczek Museum: >

Nieuws